lg 2016

flyer siepelmarkt2016

Data 2022

1ste Siepelmarkt

donderdag 28 juli, aanvang: 10:00 uur
Nog 363 dagen wachten.

2de Siepelmarkt

donderdag 4 augustus, aanvang: 10:00 uur
Nog 370 dagen wachten.

3de Siepelmarkt

donderdag 11 augustus, aanvang: 10:00 uur
Nog 377 dagen wachten.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
280345
VandaagVandaag1
GisterenGisteren191
Deze weekDeze week756
Deze maandDeze maand3406
AllesAlles280345

“SAPPELMARKT”

De Siepelmarkt is -overigens terecht- uitgegroeid tot een begrip in de regio en ver daarbuiten.
Ook wij als standwerkers komen elk jaar met plezier naar Siepelstad gevlöggeld.
Aan opperhoofd Annie Titsing altijd weer de zware taak deze “ongeleide projektielen” op de plek te krijgen, iets wat haar elk jaar toch weer bewonderenswaardig goed lukt!

Om u toch iets meer inzicht te geven in het (loot)zware vak dat standwerken is, zal ik u een beknopte uitleg geven (bijna onmogelijk voor een standwerker, maar goed)
Een standwerker heeft geen vaste plaats op de markt. Wij moeten dagelijks loten voor een plek op de markt. Voordeel is wel dat dit doorgaans de mooiste plekken van de markt zijn. Maar daavoor moet je je wel weer onderscheiden van de vaste kooplui door ook daadwerkelijk als standwerker op te treden. Standwerkers zijn goedgebekte vogels die d.m.v. een demonstratie “handige hulpjes” verkopen, en als je goed oplet tijdens het verhaal,blijken deze artikelen thuis ook te werken….
U kunt deze artikelen vaak ook via de t.v. kopen, bijvoorbeeld bij tel-s(n)ell.
Het verschil is dat het hier gedemonstreerd wordt door zonnebank-gebruinde gerard Joling typetjes voorzien van Prodent-lachje en een strakgefönd haarcoupe-je. Bovendien loopt er vaak een Patty Brard-achtig vrouwmens omheen te springen, die elke 10 seconden “ooohhh its ameeezing”! meent te moeten zeggen !
Aan het eind van het verhaal mag u dan meestal een veelvoud van de oorspronkelijke artikelwaarde betalen….

Wat wij doen is een zo duidelijk mogelijke uitleg geven over onze producten, en deze aanbieden voor prijzen die ze ook werkelijk waard zijn.
Dat wij 327x per dag hetzelfde moeten vertellen, maakt ons niets uit. Je moet gewoon je verstand op nul zetten, hetgeen voor de meesten onder ons maar een kleine stap is.
Het vak standwerken is echter wel “sappeln” !
Vandaar dat de Siepelmarkt in ons vakjargon ook wel de “Sappelmarkt” wordt genoemd, maar sappeln, dat moeten wij elke dag……..

Namens de standwerkers

Patrick Spoolder.

 Vele standwerker komt handen en voeten te kort om hun waar te verkopen en te verpakken, hulp is mooi meegenomen en voor de hoogste nood.... een noodzaak ! dus helpt een aanwezig maatje met het inpakken, afrekenen en zeker voor de standwerker als hulpje, de gang naar de "hoogste nood".... stel U eens voor als de standwerker de gehele dag geen sanitaire stop kan houden...! . De standwerker vult de tassen zo vol met bijvoorbeeld snoep dat er echt niets meer bij kan en geeft tevens uitleg over het product op een manier die U zal verbazen.... 
Deze hulpjes heeft hij met zijn stand hard nodig.... dozen en bakken vol, zijn zo leeg... zijn binnen een mum van tijd, aan het toegestroomde publiek uitgedeeld voor een zacht standwerkers prijsje, bijna voor niets dus !?! Een standwerker, zeker de heer J. Hofstede " met de pet " , hoeft ook niet om woorden verlegen te zitten en zal dat dan ook nooit zo zijn, het begin is natuurlijk om de mensen bij je "stand" te krijgen en zodra er enkele "consumenten" staan zullen dat er geheid zo meerdere zijn, en kunnen ook zij genieten van de kunsten en spraakval van de standwerkers. 

 


Een voorbeeld van zijn verhaal.. en hij heeft er tientallen, zo niet honderden... : Beste luitjes, ik gaat ze gewoon voor U inpakken, U moet wel tijdens het inpakken zeggen "STOP", anders gaat ik gewoon door hoor en krijgt u een voorraad waar zelfs uw nageslacht profijt van zal hebben en weet U wat, ik doe er gewoon een ietsie gratis en voor niets bij daar maak ik gewoon 2 keer de helft van voor de prijs van 1, alstublieft en deze dropstaaf is makkelijk en lang genoeg om uw wederlijke echtgenoot een klap op zijn kanis te geven en blijft nog heel ook! Voor herhaling vatbaar.. dat nog gratis ook: de hilariteit bij het publiek is groot door deze spraakzame standwerker!

Het wordt pas echt leuk als de consumenten op de handel reageren, je kunt de mensen er dan zo bij betrekken en ingaan op wat men zegt, met een grap en een grol doch wel serieus daar het een goed en betrouwbaar handeltje is ! De standwerker dient dan ook "up to date" te zijn en echt op de hoogte te zijn van de nieuwtjes en "roddeltjes" , zeker het laatste kranten nieuws! 

 " Niet goed, geld teruggarantie - 100% veilig !"
Een standwerker kan een lange tijd, zo-niet, uren door gaan met het aanprijzen en verkopen van zijn waar... Hier verzameld zich weer een grote "mensen-meute" rond de stand van de markt-artiest met juwelen, er is echt geen ruimte meer om te vullen.... Het standwerken vergt echt erg veel energie van je lichaam, fysiek, de spraak-val, zijn reactie op het publiek en de verkoop is natuurlijk een fikse aanslag op de stembanden van deze vaklui.... Honing, niet roken en veel gezond voedsel . veel vocht innemen, een goede nachtrust ( vroeg naar bed, om dan s' morgens weer vroeg "uit de veren" te zijn en op pad... loten voor een plekkie op de Hollandse markten ) zijn een must, wil hij "bij zijn" en zeer belangrijk ... gezond blijven ... dit is toch wel, waar een echte standwerker zich meestal aan houdt! 
 


Standwerkers trekken het hele land door, als op een markt in den lande, als eenmaal het verkooppraatje is gehouden, kun je daar meestal de volgende week niet weer gaan staan! Vaak komt het voor dat de standwerker bijvoorbeeld van Rotterdam naar Groningen moet rijden en uitgeloot wordt! Dit is dan een klein persoonlijk drama, de standwerker heeft wel een boekje ter beschikking ( markten gids van de CVAH ) omtrent meerdere marktjes en zal dan moeten proberen ergens in den lande , een ochtend of middag marktje "te pakken".  
 


  Standwerkers, cabaretiers uit de losse hand...


Zomers werkt de standwerker wel 7 dagen in de week en moet het eten voor de wintermaanden verdiend worden, men erge kou is het ook voor de standwerker geen pretje om in de Hollandsche buiten lucht te zijn. Veel markten worden in de stad, het dorp of het platte land veel bezocht door de proffesioneel Bij de concoursen of soms ook op de markten staan de standwerkers op een rij ( op grote markten krijgen zij vaak hoek plaatsen of de plaatsen met een grote mogelijkheid om grote groepen mensen te ontvangen om hen heen en te vermaken zodat allen een goed en duidelijk uitleg mogen ontvangen ) Het is het voor het voorbij komende publiek werkelijk moeilijk om niet een van de leuke en mooie producten aan te schaffen. U bent gewaarschuwd, slaat uw slag en koop, voor hij los en leeg is..... 


  De standwerker, zeker niet voor 't lapje... !


Het standwerkers vak

Het standwerkers vak, een beroep waar je niet zo gemakkelijk "inrolt" doch een beroep waar je met veel plezier en door door hard, eerlijk en "echt werkend" te werken, de markt in een goed en best bezochte sfeer kan en mag houden en natuurlijk U, als bezoeker van de markt "stand" te laten genieten van het leuke, goedkope en handige artikel en de grappen en grollen die, let wel, de wel-bespraakte standwerker "eruit gooit" ( een oud Hollandsch preuvelement!) ! Standwerker, je kunt er niet voor leren of studeren, het moet gewoon in je " handelsbloed" zitten! Een wereldse - van zeer vroeg in de ochtend tot laat in de middag, reizend, spraakzaam, gezellig, fris en ondernemend vak.....

Da's nou standwerken!