lg 2016

Data 2018

1ste Siepelmarkt

donderdag 26 juli, aanvang: 10:00 uur
Nog 34 dagen wachten.

2de Siepelmarkt

donderdag 2 augustus, aanvang: 10:00 uur
Nog 41 dagen wachten.

3de Siepelmarkt

donderdag 9 augustus, aanvang: 10:00 uur
Nog 48 dagen wachten.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
232787
VandaagVandaag40
GisterenGisteren50
Deze weekDeze week238
Deze maandDeze maand1076
AllesAlles232787

Deelnemers login

Op 13 juni 1936 werd in Ootmarsum een folkloristische optocht gehouden waarbij een groep jongens en meisjes uit Ootmarsum, die oude volksdansen beoefenden, zich hadden aangemeld.
Twee muzikanten brachten de muziek, die daarbij hoorde, ten gehore.

Naar aanleiding van deze optocht werd de volksdansgroep “De Ootmarsumse Boerendansers” opgericht, onder leiding van Meester Hofstede, hoofd der R.K. school te Ootmarsum.
In het begin trad men veelal op in Engels Tuin en op de markt en meestal bij festiviteiten of op uitnodiging.

De dansen die in de beginjaren werden uitgevoerd, waren gelijk aan de dansen die momenteel door de boerendansers worden gedemonstreerd.

In 1986 worden de Boerendansers, t.g.v. hun 50 jarig jubileum, met een Koninklijke erepenning onderscheiden.
In 2011 hebben De Ootmarsumse Boerendansers hun 75 jarig jubileum gevierd.

  

Donderdag 26 juli op de Siepelmarkt van 12.00 - 16.30 uur!

De Losser Böggelrieders en Daansers zijn opgericht op 22-02-1954, nadat eerst enkele jaren de heren alleen met de Böggelfietsen op pad waren geweest. Dit was zo’n succes dat de dames de heren niet ieder weekend kwijt wilden zijn en zodoende werd besloten er ook een dansgroep bij op te richten.

Vooral in de beginjaren werden er ook veel boerenbruiloften opgevoerd, het is dus nu mooi voor ons dit wederom een keer te mogen verzorgen. In 2003 hebben we dit voor het laatst gedaan, het toenmalige bruidspaar is tijdens de betreffende bruiloft ook daadwerkelijk in de echt verbonden door de toenmalige burgemeester. Dame en heer in kwestie zijn overigens nog steeds gelukkig!

 De Losser Böggelrieders en Daansers zijn bijna in alle Europese landen al te gast geweest, hoofdzakelijk bij folklorefestivals waar Nederland dan vertegenwoordigd wordt. Bovendien fietsten en dansten we op het Rode Plein, in Amerika en in Hong Kong. Soms ook in opdracht van de Federatie van Folkloristische Groepen in Nederland waar de groep al jaren lid van is. Memorabel zijn ook onze optredens voor het Koninklijk Huis zo waren we te gast bij de verloving van Beatrix en Claus, de kroning van koningin Beatrix en talrijke keren tijdens het defile op Soestdijk.

Bijzonder in de folklorewereld is dat we al sinds 1990 over een jongerenafdeling beschikken. Met het gelukkige gevolg dat we nu leden hebben in de leeftijd van 18 tot begin 80! Zo hopen we dat we de Losserse en Twentse folklore nog jaren kunnen uitdragen in Twente en ver daarbuiten. Gezelligheid en folklore gaan ook in Losser hand in hand en we hopen daar een beetje van uit te kunnen stralen in de Siepelstad!

 

Donderdag 2 augustus op de Siepelmarkt van 12.00 - 16.30 uur!

meer info:

   

Dansen is een actieve en gezellige bezigheid waarbij je snel vrienden maakt, in binnen- en buitenland.
Ook zin om dansend door de wereld te gaan? Maak dan nu kennis met de

Folkloristische Dansgroep "Twentsche Leu"

Een groep vrienden, allen met een folkloristische achtergrond, waren al een tijd bezig met het idee een nieuwe groep op te richten. Rond de jaarwisseling 2004-2005 kwamen we bij elkaar bij een van onze leden in huis om er over te praten. Op een gegeven moment schoven we alle meubels aan de kant en begonnen gewoon te dansen. We kwamen er al snel achter dat dit echt is wat we wilden. Omdat het dansen steeds professioneler werd en het gezelschap steeds groter, besloten de dansers om als officiële dansvereniging verder te gaan. We hebben ons ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en zijn op zoek gegaan naar en geschikte locatie om met een grote groep te dansen. “De Driekusman, Veleta en Spaanse wals” zijn de populairste dansen. We voeren ze uit in de traditionele klederdracht van ruim een eeuw geleden, dus met knipmuts en al. Als groep treden we regelmatig op bij bejaardentehuizen en verzorgingstehuizen, de mensen vinden het prachtig om ons in die traditionele klederdracht te zien. Naast het uitvoeren van de dansen vertellen we ook het een en ander over vroeger.

 

twentscheleu 01

Donderdag 9 augustus op de Siepelmarkt van 12.00 - 16.30 uur!

Het weer

Weersverwachting
Ootmarsum
Meer weer in Ootmarsum

flyer siepelmarkt2016